Indlæser

Komdir konference: Lederskab og sammenhængskraft i udviklingen af den kommunale velfærd


Dato og tid

Torsdag d. 21. juni 2018 kl. 09:30 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 18. maj 2018 kl. 12:00

Sted

Marriot Hotel
Kalvebod Brygge 5
1560 København V
Denmark

Arrangør

FORUM - for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse, Kommunaldirektørforeningen i Danmark (komdir@roskilde.dk)
+45 22 73 26 63, +45 46 31 80 10
henrik.hove@ifs.ku.dkKonferencen er arrangeret af Kommunaldirektørforeningen i samarbejde med FORUM - for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse, og finder sted den 21. juni 2018 fra 9.30-15.30 på Marriott Hotel, Kalvebod Brygge 5, 1560 København V. Deltagerne i konferencen er kommunale topledere.

I løbet af foråret lancerer regeringen et antal reformer for at styrke sammenhængskraften i den offentlige sektor. På konferencen stiller vi skarpt på forventninger og roller for den kommunale topledelse i denne proces. Vi sammenholder politiske målsætninger med udviklingen i den kommunale praksis, og ser særligt på, hvordan øget sammenhængs- kraft på tværs af siloer og tydeligere lederskab kan forenes med mere aktive borgere, virksomheder og lokalsamfund.

Vi ser på erfaringerne med ledelse og styring både i den private sektor og i vores naboland Sverige, og bruger det som afsæt for en aktiv eftermiddag, hvor alle deltagere sammen med forskere og ledelsestænkere forsøger at identificere fælles erfaringer og pejlemærker.


Program:

  • Kommunaldirektør Eik Møller, Ballerup Kommune og kommunaldirektør Lars Holte, Høje-Taastrup Kommune præsenterer Kommunaldirektørforeningens bud på de største forvaltningspolitiske udfordringer og løsninger i den offentlige sektor.

  • Ny styringstænkning i Sverige v. formand for Tillitsdelegationen Laura Hartman, Sverige.

  • Nyt syn på forretningen og kunderne – hvordan forenes radikal innovation og solid daglig drift? v. adm. direktør Thomas Borgen, Danske Bank (Ikke endeligt bekræftet).

  • Sammenhængsreformen - Hvad er de vigtigste forventninger til og konsekvenser for den kommunale topledelse? v. digital direktør Lars Frelle Petersen, DI.

  • Seks temasessioner omkring lederskab og udviklingen af den kommunale velfærd. Sammen med forskere og ledelsestænkere identificerer deltagerne fælles erfaringer og pejlemærker.

    På temasessionerne kan du bl.a. møde Ph.d-stipendiat Leon Lerborg, CBS, Lektor Caroline Grøn, KU, Professor Mogens Kühn Pedersen, CBS, Adjunkt Tina Øllgaard Bentzen, RUC.

  • Seks bud. Forskere og ledelsestænkere rapporterer fra temasessionerne.

  • Opsummering af dagens nye indsigter. Vibeke Normann Andersen, afdelingschef i VIVE følger os hele dagen og deler sine observationer.

  • Afslutning v. formand for Kommunaldirektørforeningen Henrik Kolind, Roskilde Kommune. 

Download programmet her


Læs mere om FORUM - for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse her.
       

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

FORUM - for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse, Kommunaldirektørforeningen i Danmark (komdir@roskilde.dk)
+45 22 73 26 63, +45 46 31 80 10
henrik.hove@ifs.ku.dk